Menu

Woningruil

Als huiseigenaren besluiten elkaars woning te kopen dan spreken we van woningruil. Dit kan in tal van situaties interessant zijn. Home 4 You Makelaars biedt deze optie graag aan haar klanten aan.

Voorbeelden van situaties waarbij woningruil succesvol kan zijn:

1) Verandering in woonwens

In een nieuwe levensfase kan ook uw woonwens veranderen. Bijvoorbeeld: uw kinderen zijn het huis uit en u wilt naar een appartement in de binnenstad verhuizen. Of: door de komst van kinderen heeft u behoefte aan een gezinswoning met een tuin. Home 4 You Makelaars kan u helpen deze match te maken met een ander (ver)koper. Is de ruilwoning gevonden? Dan bespreken we de mogelijkheden met de makelaar van de andere partij en ronden we het traject succesvol af als de koopakte is opgesteld.

2) Inruilwoningruil

Uw royale gezinswoning, twee-onder-een kap of vrijstaande woning staat al enige tijd te koop en er is nog geen zicht op spoedige verkoop. Het inruilen van een woning kan dan interessant zijn. De potentiële koper, die wil doorstromen naar een grotere woonruimte, heeft vaak ook nog een appartement of kleinere woning te verkopen. Om uw duurdere woning sneller verkocht te krijgen is inruil met bijbetaling een goed alternatief. Wij hebben dit inmiddels meerdere malen met succes gefaciliteerd. Daarbij kunnen de woningen bijvoorbeeld tegen de vraagprijs worden geruild en vindt er een bijbetaling plaats door de eigenaar van de kleinere woning. Het voordeel hierbij is dat u alvast een deel van uw vermogen vrijmaakt. Daarnaast is de verkooptijd van een kleinere, goed geprijsde woning aanzienlijk korter dan een woning in het duurdere segment. U heeft dus meer verkoopkansen met de ingeruilde woning, die u tijdelijk kunt gaan bewonen.

3) Scheiding

U heeft besloten om te gaan scheiden waarbij u een gezinswoning achterlaat. U of uw ex-partner overweegt om een appartement te gaan kopen. Veel bewoners van een appartement zijn door het besluit om te gaan samenwonen of een kinderwens op zoek naar een ruimere woning met tuin. Door ons grote zoekersbestand is er een gerede kans dat wij een appartement kunnen inruilen op uw woning.

Deelnemende woningen

Onderaan de woningomschrijving is zichtbaar welke woningen ruiloptie aanbieden inclusief de woonwensen. Vanzelfsprekend zijn er legio andere voorbeelden. Neem daarom vrijblijvend contact op met ons kantoor voor meer informatie: 078 – 645 2996.