Menu

Monumentendag

6 sep. 2018

Wat en wanneer is Open Monumentendag?

Elk jaar wordt het evenement Open Monumentendag georganiseerd. Het is jouw kans om plekken in Nederland – en dus ook Dordrecht – te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Dit jaar wordt Open Monumentendag georganiseerd in het weekend van 8 en 9 september. Het thema is ‘In Europa’.

Welke plekken in Dordrecht kun je bezoeken tijdens Open Monumentendag?

In totaal kun je 86 monumentale plekken in Dordrecht bezoeken. Met dit jaar speciale aandacht voor het thema ’In Europa’. In Dordrecht ben je dan aan het juiste adres! We hebben namelijk tal van pakhuizen met een Europese naam. Zo zijn er landen zoals Engeland en Rusland, plaatsen zoals Neurenberg, Oslo, Rheims en Stockholm, rivieren zoals de Rijn en de Elbe en streken zoals de Bordeaux. En allemaal hebben ze een eigen pakhuis. Tijdens de Open Monumentendagen in Dordrecht krijgen ze extra aandacht. Zo bezoek je bijvoorbeeld pakhuis ‘Bergen in Noorwegen’ in de Schrijversstraat en kun je ze allemaal zien tijdens de wandeling.

Volledige programma: https://www.openmonumentendag.nl/zoek/?srchLocation=Dordrecht

Meelopen met de VVV-wandeling of op eigen houtje?

Tijdens de architectuurwandeling loop je mee langs de invloed van Europa op de Dordtse architectuur. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar eigenlijk betekent het dat je op een andere manier leert kijken naar onze mooie binnenstad. De VVV-wandeling gaat over Dordrecht als handelsstad. Meelopen is gratis, maar wel moet je reserveren bij intree Dordrecht | VVV op de dag van de wandeling. Wil je op eigen houtje de stad in, dan is dat uiteraard ook geen probleem.

Alle info: https://www.openmonumentendag.nl/gemeente/dordrecht/

Meer uit rubriek ... monumentOpen Huis