Menu

Verkoopklaar maken woning

23 mrt. 2017

Hoe kan ik mijn woning verkoopklaar maken?

Er is maar één kans voor een eerste indruk. Dit geldt niet alleen voor de mensen die u ontmoet, maar ook voor uw woning. Vaak zijn de foto’s van uw woning het eerste wat een potentiële koper ziet. Daarom geven wij alvast wat tips over wat u kunt doen om uw woning eruit te laten springen.

Maak van uw thuis een huis. De persoonlijke spullen die u dierbaar zijn zoals foto’s, kindertekeningen, spullen van uw huisdier, etc. zijn dat voor een ander niet. De koper moet zich in uw woning kunnen zien wonen en dat is makkelijker als er niet aan elke muur vakantiefoto’s hangen.

Lichtval is vaak een belangrijk punt bij kopers. Maak uw woning dus zo licht mogelijk door alle gordijnen en vitrages open te zetten. Ook kunt u bij het maken van een afspraak voor het maken van foto’s rekening houden met de tijd waarop uw woning, of tuin het mooist verlicht is. Groen in uw huis maakt het gezellig. Haal bijvoorbeeld een bos bloemen, of geef uw kamerplant een prominente plek. Naast sfeer zorgen planten ook voor zuurstof in huis en dat gevoel komt ook naar boven bij het zien van planten.

Verkoopstyling voor                                        Verkoopstyling na

Een opgeruimd huis straalt rust uit. Naast het speelgoed van de kinderen is het ook verstandig om opvallende snoeren uit het zicht te halen en uw afstandsbedieningen even in de la te stoppen. Daarnaast raden wij het aan om de spullen die op, of onder kasten, banken en tafels liggen op te ruimen. Deze kleine dingen vallen in het echt misschien niet op, maar kunnen storend zijn op foto’s.

Denkt u aan verhuizen? Wilt u tips over hoe bepaalde ruimtes in uw woning het beste tot hun recht komen? Maak eens een vrijblijvende afspraak voor een goed gesprek en advies op maat.

 

Reageer