Menu
Dubbeldam

Dubbeldam Dordrecht

Wijkinformatie - Dubbeldam

Woningen 5138 / Inwoners 125000
Samenstelling Huishoudens (%) Dubbeldam tov. Landelijk
Eenpersoons
26
36
Zonder kinderen
35
29
Met kinderen
39
34
Werk & Inkomen in Dubbeldam tov. Landelijk
Betaald Werk
65
74
Uitkeringen (aant. per 1000)
35
47
Gemiddeld inkomen
28400
29.800
Woningen Koop of Huur (%) in Dubbeldam
73%

Koop

27%

Huur

Woningwaarde (WOZ) in Dubbeldam tov. Landelijk
272000
209.000
Leeftijdsopbouw (%) Dubbeldam tov. Landelijk
100%

0 - 14 jaar

15 - 24 jaar

25 - 44 jaar

45 - 64 jaar

65+ jaar

Bron: CBS / Home 4 You Makelaars
Dubbeldam
Dubbeldam
Dubbeldam
Dubbeldam
Dubbeldam
Dubbeldam

Dubbeldam

Dubbeldam heeft zijn status als dorp onder protest moeten opgeven, maar uit onderzoek is gebleken dat de Dubbeldammers over het algemeen uiterst tevreden zijn over hun rustige, landelijke wijk. Er is een winkelcentrum waar de dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden, bovendien wordt er wekelijks op dinsdagochtend markt gehouden. Er zijn basisscholen voor zowel openbaar als voor bijzonder onderwijs. De Openbare Bibliotheek Dubbeldam is weliswaar onderdeel geworden van die van Dordrecht, maar kan daardoor ook putten uit een veel grotere collectie. Verder zijn er vier kerken gevestigd: de Maranathakerk (Gereformeerde Kerk van Dordrecht), Kerk van Dubbeldam – de Wijnstok (Hervormde Gemeente Dubbeldam), Emmanuel (R.K. Dordrecht) en Evangelische Gemeente Jozua. Oudere Dubbeldammers hoeven niet te verhuizen en kunnen zo nodig hun intrek nemen in Zorgcentrum de Gravenhorst of Verpleeghuis Het Parkhuis. Voor nieuwe Dubbeldammers zijn aantrekkelijke buurten gecreëerd, zoals het Burgemeester Beelaertspark en Klein Dubbeldam.

Dubbeldam heeft de beschikking over een zwembad: De Dubbel. Voetbalvereniging Dubbeldam heeft een grote aantrekkingskracht op vooral jonge leden. Ook TCD (Tennis Club Dubbeldam), korfbalvereniging Sporting Delta en hockeyclub “DMHC” kennen een bloeiend bestaan. De paardensportliefhebber komt aan zijn trekken bij Landelijke Rijvereniging Dubbeldam.

Jaarlijks vinden in het voormalige dorp twee evenementen plaats die veel belangstellenden trekken: Koningsdag en Rommeldam. Rommeldam wordt sinds 1975 jaarlijks georganiseerd door de hervormde kerk De Wijnstok.

Op 15 maart 2014 werd op het Damplein namens de gemeente Dordrecht een kombord onthuld met daarop de tekst Dubbeldam en daaronder in het klein gem. Dordrecht. Hiermee gaf de gemeente symbolisch erkenning aan gevoelens van een eigen historische identiteit van de inwoners van Dubbeldam.

Contact X

Oeps! We konden je formulier niet vinden.