Menu

Aankoopmakelaar

binnenstad-dordrecht3Aankoopmakelaar met een realistisch aankoopadvies

Een woning zoeken begint tegenwoordig vaak via het internet. Oriëntatie gaat natuurlijk vrij eenvoudig via de woningsites. U kunt dan een afspraak maken en het huis bezichtigen. Maar dan begint het pas! Misschien krijgt u het ‘juiste gevoel’ bij het bekijken van ‘dé droomwoning’. Het is dan heel menselijk om veel elementen rooskleuriger te zien dan ze in werkelijkheid zijn. Realiseert u zich tevens dat de verkopend makelaar van het huis maar één belang heeft en dat is een optimaal resultaat behalen voor zijn klant. Een eigen aankoopmakelaar meenemen om u te laten adviseren is dan een goede keuze. Zo houdt u een realistische kijk op de situatie.

FULL-SERVICE AANKOOPMAKELAAR

• Een afspraak maken voor een tweede bezichtiging samen met u
• De reële waarde van de woning bepalen
• U behoeden voor mogelijke financiële tegenvallers (bijvoorbeeld: Vereniging van Eigenaren met schulden, bouwtechnische mankementen, mogelijke verontreinigingen, negatieve ontwikkelingen conform het bestemmingsplan)
• professioneel onderhandelen met de verkopende makelaar
• De juridische kanten van de koop controleren en de koopakte samen met u doornemen en ondertekenen
• Eventueel de opdracht voor een bouwtechnisch rapport en/of taxatierapport uitzetten
• Indien gewenst brengen wij u in contact met de juiste adviseurs voor vrijblijvend hypotheekadvies en financiële planning
• Controle notarisstukken en begeleiding naar de notaris ten behoeve van de overdracht
• Eindinspectie op de dag van de overdracht
• Eventuele nazorg

TARIEVEN

  1. Basiscourtage (vast bedrag € 395,- excl. btw)
  2. Vermeerderd met 10% over het verschil tussen de vraagprijs en aankoopprijs

Rekenvoorbeeld:
Vraagprijs van een woning is € 200.000,-
Na onderhandeling kunnen wij de woning voor u aankopen voor € 195.000,-

10% van € 5.000,- =               € 500,-
Basistarief                               € 395,- +
Totale kosten                          € 895,- excl. btw

De meeste makelaars rekenen een vast percentage over de gehele aankoopprijs. Dan is een lage aankoopprijs niet in het belang van de makelaar. Bij ons wel. Hoe lager de aankoopprijs, hoe gunstiger voor u én voor ons. Een win-win situatie.

Eerst via andere makelaar huis te koop gezet. Na ca 1 jaar geen bezichtigingen en geen reactie. Overgestapt naar Home 4 You en daarna vrij snel bezichtigingen gehad. Ze hadden ook goede foto's gemaakt en goede adviezen gegeven. In de moeilijke huizenmarkt die er was op het moment van te koop zetten was, hebben zij zeer goed gehandeld. Geen moeite was te veel. Uiterst tevreden over deze makelaar. Huis verkocht en alles zeer correct en snel afgehandeld. Kan iedereen deze makelaar zeer aanraden.

Cor Groeneweg

8.9

Gemiddeld Lees meer