Menu
Sterrenburg / Wilgenwende

Sterrenburg / Wilgenwende Dordrecht

Wijkinformatie - Sterrenburg / Wilgenwende

Woningen 2825 / Inwoners 5475
Samenstelling Huishoudens (%) Sterrenburg / Wilgenwende tov. Landelijk
Eenpersoons
49
36
Zonder kinderen
26
29
Met kinderen
25
34
Werk & Inkomen in Sterrenburg / Wilgenwende tov. Landelijk
Betaald Werk
66
74
Uitkeringen (aant. per 1000)
34
47
Gemiddeld inkomen
23700
29.800
Woningen Koop of Huur (%) in Sterrenburg / Wilgenwende
61%

Koop

39%

Huur

Woningwaarde (WOZ) in Sterrenburg / Wilgenwende tov. Landelijk
155.000
209.000
Leeftijdsopbouw (%) Sterrenburg / Wilgenwende tov. Landelijk
100%

0 - 14 jaar

15 - 24 jaar

25 - 44 jaar

45 - 64 jaar

65+ jaar

Bron: CBS / Home 4 You Makelaars
Sterrenburg / Wilgenwende
Sterrenburg / Wilgenwende
Sterrenburg / Wilgenwende
Sterrenburg / Wilgenwende

Woningen in Sterrenburg / Wilgenwende

Te koop: Tussenwoning Mildenburg 94 , Dordrecht

92 m2
155 m2

3
1976
19

€ 275.000 Dordrecht
Mildenburg 94

Bekijk Tussenwoning Mildenburg 94 , Dordrecht
Te koop: Maisonette Slangenburg 180 , Dordrecht

87 m2

3
1980
19

€ 269.000 Dordrecht
Slangenburg 180

Bekijk Maisonette Slangenburg 180 , Dordrecht
Alle woningen in Sterrenburg / Wilgenwende (2)

Sterrenburg / Wilgenwende

Sterrenburg is een woonwijk van Dordrecht, gelegen in het zuiden. De wijk werd voor het overgrote deel in de jaren zeventig en tachtig gebouwd en vertoont duidelijk de kenmerken van de op dat moment heersende trends in de woningbouw. Sterrenburg wordt vanwege zijn grootte verdeeld in drie stukken: Sterrenburg I, II en III. De nummering is chronologisch.

In Sterrenburg I treft men nog veel hoogbouw aan, terwijl in Sterrenburg II en III de laagbouw zeer overheersend is. Hier liggen veel woonerven met soms opmerkelijke bebouwing en stratenpatronen. In Sterrenburg I en II zijn de straten vernoemd naar astronomen, hemellichamen en sterrenbeelden, in Sterrenburg III heten ze naar kastelen en burchten.

De bouw van de wijkdelen II en III kon pas op gang komen na de annexatie door de gemeente Dordrecht van Dubbeldam. In deze twee wijken wonen vooral gezinnen. Je ziet er veel kinderen en dan dus ook veel speelvelden. Sterrenburg heeft ook ontzettend veel groen in haar mars: Oostkilpark, Wittensteinpark, Rustenburgpark, Wilgenwendepark en Sterrenburgpark; er zijn genoeg parken om uit te kiezen.

Sterrenburgers hoeven niet ver te reizen om een boodschapje te doen: Ze hebben namelijk een eigen overdekt winkelcentrum waar bijna vijftig winkels te vinden zijn: Jumbo, Action, Van Pelt Delicatessen, Koelewijn visspecialiteiten of Shoeby Fashion. De wijk heeft ook een eigen treinstation. Er rijdt vier keer per uur een trein van Dordrecht Centraal naar Dordrecht Zuid. Dat is nog eens handig als je in Breda of Rotterdam werkt en je met de trein moet.

Verder bevinden zich verschillende sportparken en -clubs. Aan de oostkant van de wijk ligt het grote Sportpark Schenkeldijk waar onder meer voetbalclubs EBOH en VV Dubbeldam zijn gevestigd. Aan de Smitsweg, aan de westkant van Sterrenburg III, ligt Sportpark Smitsweg waar voetbalclub VV Wieldrecht gevestigd is.

In 2005 heeft de gemeente haar medewerking verleend aan het plan van Am/Wonen en Amvest voor de aanleg van een nieuwe woonwijk aan de rand van Dordrecht, grenzend aan de woonwijk Sterrenburg. De Wilgenwende: een woonwijk die bij velen Dordtenaren nog niet zo bekend is. De woonwijk (Wilgenwende) omvat 620 woningen en grenst aan het spoor, de N3, de Smitsweg en Wieldrechtse Zeedijk.

Contact X

Oeps! We konden je formulier niet vinden.