Menu

Voorjaar

6 mei. 2022

Vaak krijgen we de vraag van eigenaren wanneer het nu de beste tijd is om hun woning te verkopen. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten, het voorjaar heeft wel veel voordelen voor de verkoop. We vertellen je graag waarom.

Opbrengst hoger

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er in de ontwikkeling van de huizenprijzen een patroon is te zien, waaruit blijkt dat de opbrengst van je woning in het voorjaar het meeste oplevert. Dit is dus zeker een reden om je huis in deze periode te verkopen.

Zonnig en fris groen

Als de zon schijnt en de tuin is weer fris groen, zorgt dat voor mooie foto’s van zowel de binnen- als de buitenkant. Alles komt net wat beter tot zijn recht. Dit zorgt voor een prachtige woningpresentatie. De eerste indruk is het belangrijkst, jouw huis wordt op zijn best getoond.

Beste indruk tijdens bezichtiging

De eerste indruk hebben potentiële kopers gekregen door de fraaie woningpresentatie. Hoe mooi is het om ook tijdens de bezichtiging de kopers nog enthousiaster te zien worden. Met mooi weer is het toch fijner kijken, de woning is vaak veel lichter en “vriendelijker”.

Meer bezichtigingen

De zon schijnt, mensen gaan meer naar buiten en willen hun huis opfrissen of weer iets nieuws. Potentiële kopers gaan nu actiever op zoek en plannen sneller een bezichtiging in. Dit in combinatie met de mooie foto’s op Funda, zorgt voor meer animo. Nog een reden dus om in het voorjaar de verkoop op te starten.

Had je al verkoopplannen, maar twijfelde je nog over de timing? Neem contact met ons op voor een goed en vrijblijvend advies.

Meer uit rubriek ... Home 4 YouHuis verkopen