Menu

Pinterest

INSPIRATIE OPDOEN VOOR JE HUIS VIA PINTEREST

Bent u opzoek naar wooninspiratie voor uw nieuwe woning, maar weet u niet zo goed waar u zoeken moet? Dan kunnen wij u hopelijk een eind op weg helpen! Op Pinterest kunt u inspiratie op doen voor elke ruimte in uw woning. De woonkamer, slaapkamer, badkamer, babykamer, de keuken, noem maar op!

                                               woonkamer-pin                         keuken-pin

Wat is Pinterest?

Pinterest pinnen noem je dat. Net als op Twitter kunt u pinners volgen, maar u kunt ook prikborden van personen volgen. Verder is het een visueel online prikbord, waarop afbeeldingen en video’s geprikt kunnen worden –kunt u opmerkingen achter laten, abeeldingen re-pinnen, en liken.

Een profiel beginnen op Pinterest

Pinterest is sinds kort open voor iedereen. Een profiel beginnen is heel makkelijk. Op de startpagina van Pinterest kunt u rechtstreeks inloggen met uw Facebook- of Twitter-profiel, of u kunt een profiel aanmaken met uw e-mailadres.

Boards maken op Pinterest

Als u net een profiel bent begonnen, wilt u eerst wat prikborden maken. Dat doet u door op ‘add’ te klikken rechtsboven in uw scherm, en dan op ‘create a board.’ Geef uw nieuwe board een naam en selecteer een categorie. Als u een nieuw prikbord aanmaakt, heeft u twee keuzes: een prikbord (of board) alleen van u of een board dat u met andere mensen kunt delen. Als u een open board creëert, kunnen andere mensen ook dingen pinnen op uw board. Perfect om te brainstormen, inspiratie op te doen en projecten te delen bijvoorbeeld.

moadboard

Beginnen met pinnen op Pinterest

Als u een board hebt gecreëerd, kunt uw beginnen met pinnen. Zowat alles wat u tegen komt online en graag op een board wilt zetten, kunt uw pinnen. Dat is vooral heel makkelijk met de pin it button, een Chrome browserextension van Pinterest. Sleep de button rechtstreeks naar uw Chrome bookmarks bar om de button te installeren. Nadat u de button geïnstalleerd hebt, is pinnen super makkelijk. Stel u wilt een fotootje van een website pinnen. Dan klik je gewoon in uw bookmarks bar op Pin It. Dan verschijnen alle afbeeldingen van de pagina die u op dat moment open hebt in beeld. U klikt op het fotootje dat u graag wilt pinnen, en dan kunt u kiezen in welke board u het plaatje wilt pinnen. U kunt ook handmatig op Pinterest een pin toevoegen of zelf een bestand uploaden vanaf uw computer.

Hoe repin u iets met Pinterest?

U kunt ook repinnen, dat is iets opnieuw pinnen wat iemand anders al gepind heeft. Gebruik dan gewoon de repin button bovenaan een andere pin (soms moet u even met uw muis bovenin een plaatje staan en dan verschijnt de repin button vanzelf links bovenin) en selecteer de board waar u de foto, afbeelding of de video op wilt prikken.

De Pinterest borden van Home 4 You Makelaars vind u op nl.pinterest.com/H4YMakelaars/